XIV. MOGYI TRIATLONVERSENY ÉS SPRINT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, 2019.06.29-30.

Egy hete ért véget a MOGYI SE BAJA sajátrendezésű versenye, a XIV. Mogyi Triatlonverseny és Sprint Országos Bajnokság.

Az esemény az idei esztendőben is kétnapos lebonyolításban zajlott. Hatalmas várakozás előzte meg a versenyt. Több mint 700 előnevezés érkezett a két napra, melyhez még hozzáadódott a nagyszámú helyszíni nevezés.

Szombaton a sprint távú férfi elit, ifi, junior és U23, valamint az összes női országos bajnoki futamokat rendezték a hangulatos Halászparton és Petőfi-szigeten.

A férfiak abszolút versenyében a tavalyi ezüstérmes Lehmann Csongor győzött testvére, Lehmann Bence és a bajai Karai Levente előtt. Levente ezzel a teljesítménnyel a juniorok mezőnyében országos bajnoki címet szerzett. Abszolút negyedik helyen a szintén mogyis, Király István végzett.
Ifjúsági korú versenyzőink is tisztesen helyt álltak, Taskovics Milán (14.) és Kovács Botond (19.) is az első húszban végzett korosztálya országos bajnokságán. A junior korú Barta Balázs pedig 11. helyezést szerzett.

A nők között a tiszaújvárosi Putnóczki Dorka győzött, Bukovszki Tünde és Botka Anikó előtt. A legjobb bajai sprinttávos lány Zsumbera Nóra lett a junior korosztályban elért 6. helyezésével.

Vasárnap délelőtt az utánpótlás futamokról szólt a verseny. Gyermek és újonc 2 korosztályokban már az előnevezéskor betelt a depó, dugig töltve a Halászpartot kerékpárokkal. Reggel már az első futamban hazai sikernek örülhetett a közönség ebben a népes mezőnyben. Czigány Bánk a tavalyi ezüstérmét idén aranyra cserélte a gyermek kategóriában, méghozzá meggyőző 25 másodperces előnnyel. A gyermek lányok futamában Vas Eszter végzett a legjobb helyen a mogyisok közül, tizennegyedikként ért célba.

Szintén a dobogó legfelső fokára állt Kovács Miksa, aki az újonc1 korosztályban végzett az első helyen.
Nagy küzdelemben szerzett bronzérmet Érczy Janka a serdülő lányok között.
További top20-as helyezett ért el Takács Rebeka (újonc2) és Kollár Blanka (serdülő) még szintén a délelőtt folyamán.

Mozgalmasra sikeredett tehát a második nap első fele. Klubunk minden korosztályban indított versenyzőket, akik szépen helyt álltak az erős mezőnyben.

A napnak azonban koránt sem volt még vége. Újra benépesült a depó, a felnőtt férfi futamra rekord létszámú előnevezés érkezett. A felnőtt „amatőr” mogyis férfiak is színre léptek, és megmutatták, hogy milyen az igazi bajai virtus. Czigány András felnőtt2-ben, Flander Márton felnőtt3-ban szerzett országos bajnoki elsőséget. Flander mögött Veréb Dávidé lett az ezüstérem a kategóriában. Ezzel a hármójuk alkotta trió bezsebelte a felnőtt csapat országos bajnoki címet is. Ezüstérmet szerzett továbbá Dr. Czigány Róbert a szenior3 korosztályban. Rajtuk kívül is több top10-es helyezéssel büszkélkedhetett a felnőtt és szenior mogyis versenyző gárda.

Kategóriánkénti eredménylista: http://korido.hu/2019MogyiTriatlon

A korábbi évekhez hasonlóan a verseny sikeres lebonyolításához idén is nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak az önkéntes segítők, szülők és minden támogató. Ezúton is köszönjük a bizalmukat, és fáradhatatlan munkájukat!

Gratulálunk minden sikeres célba érkezőnek!

XIV. MOGYI TRIATLONVERSENY ÉS SPRINT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, 2019.06.29-30.Egy hete ért véget a MOGYI SE BAJA…

Közzétette: Mogyi SE – 2019. július 7., vasárnap