XIII. MOGYI TRIATLONVERSENY ÉS SPRINT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, 2018.06.23-24.

Lezajlott a Mogyi SE idei legnagyobb sajátrendezésű versenye, a XIII. Mogyi Triatlonverseny és Sprint Országos Bajnokság. A rekordlétszámú indulót megmozgató esemény az idei esztendőben újra kétnapossá avanzsált. A tavalyi esős élményekre szerencsére a Sugovica hűvös vizén kívül más nem emlékeztette a résztvevőket, és az egész hétvége a jó időjárás és a remek hangulat jegyében telt.

Az első napon a sprint távú férfi elit, ifi, junior és U23, valamint az összes női országos bajnoki futamokat rendezték.
A férfiak abszolút versenyében Bicsák Bence győzedelmeskedett Lehmann Csongor és a bajai Király István előtt. Karai Levente negyedik lett abszolútban, ezzel a juniorok mezőnyében második helyezést szerzett. A nők között Bragmayer Zsanett győzött nagy előnnyel, Sebők Klaudia és Soós Fanni előtt. A legjobb bajai sprinttávos lány Zsumbera Nóra lett az ifjúsági korosztályban elért 10. helyezésével.

Vasárnap már reggeltől estig a triatlonverseny helyszínévé vált a halászpart és a belváros. Újonc1 korosztálytól egészen a szupersprint távon versenyző hazai felnőtt élmezőnyig, mindenki kipróbálhatta magát Magyarország egyetlen, igazi belvárosi kerékpáros pályáján.

A mogyis versenyzők ezen a napon is kitettek magukért. Már reggel megalapozta a napot a gyermek kategóriában Czigány Bánk második, és Kollár Blanka hatodik helyezése. Ezt követően amellett, hogy ismét nagyszámú utánpótlás1 versenyzőt indítottunk, minden korosztályban volt mogyis az első húszban.

A kora délután megrendezett, felnőtt férfiak korosztályos futamaiban ismét országos bajnoki érmekért folyt a küzdelem. Ezt a fiúk olyan komolyan vették, hogy Lenti Zsolt, Kollár Erik és Veréb Dávid is dobogóra állt kategóriájában.

Kategóriánkénti eredménylista: http://triatlon.hu/uplo…/file/rep_kat_triatlon_baja_2018.pdf

A nap leglátványosabb versenye a kétfordulós, kieséses szupersprint verseny volt, ahol a felajánlott pénzdíjakért folyt a küzdelem. Bicsák Bence erre a napra is átmentette győztes formáját, és a remekül versenyző Faldum Gábort 10 másodperccel megelőzve, ismét diadalmaskodott. A harmadik hely Lehmann Bencéé, a negyedik hely pedig Király Istváné lett.
Bragmayer Zsanett is megőrizte szombati első helyezését. A dobogó második fokára Soós Fanni, a harmadikra pedig Sárszegi Noémi állhatott.

A verseny sikeréhez a megfelelő időjáráson kívül természetesen a szervezők, rendezők, szülők és minden támogató segítsége is kellett. Köszönjük fáradhatatlan munkájukat!
Gratulálunk a résztvevőknek és várunk vissza mindenkit jövőre!

XIII. MOGYI TRIATLONVERSENY ÉS SPRINT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, 2018.06.23-24.Lezajlott a Mogyi SE idei legnagyobb…

Közzétette: Mogyi SE – 2018. június 30., szombat