TISZAÚJVÁROS VILÁGKUPA, EURÓPA-KUPA, UTÁNPÓTLÁS GÁLA, 2019.07.13-14.

Az elmúlt hétvégén rendezték Tiszaújvárosban a Triatlon Világkupát, a Junior Európa-Kupát és a Magyar Utánpótlás Gálát.

Szombaton előfutamokat tartottak, ahol a vasárnapi döntőkbe lehetett kvalifikálniuk magukat a versenyzőknek. Elit versenyzőink közül ez Faldum Gábornak és Karai Leventének magabiztos versenyzéssel sikerült, míg Király István kevéssel ugyan, de lemaradt a döntőről.
Az időjárás nem bizonyult kegyesnek a versenyzőkkel, folyamatos esőzések közepette rendezték a futamokat.

Vasárnap a magyar gyermek és serdülő mezőny számára rendezett Magyar Utánpótlás Gálával kezdődött a nap. Ide az országos ranglista aktuális állása alapján a legjobb tizenhat fiú és lány kap meghívást mindkét korosztályban.
A Mogyi SE három versenyzővel vett részt a küzdelmekben. Gyermek kategóriában a ranglistavezető Czigány Bánk és a tizennegyedikként bejutó Vas Eszter versenyzett.
Bánk az úszást követően a vezető őtfős csoportban haladt, amikor technikai problémái adódtak kerékpározás közben. A futást így fél perces hátrányból kezdte meg az élen állókkal szemben, ahonnan egy versenyzőt még így is sikerült elcsípnie a rövid, kettő kilométeres futás során. Bánk így a negyedik helyen zárt.
Eszter minden előzetes várakozást felülmúlva, bátor és kemény versenyzéssel a kiváló hetedik helyre futott be.
Érczy Janka képviselte egyesületünket a serdülő lány mezőnyben. Janka nagyon jó úszást követően a kerékpározás során visszacsúszott az üldöző bolyba, ahonnan futáson sikerült a hetedik helyre felfutnia.
A Gálán az első nyolc gyermeket szólítják az eredményhirdetésre kategóriánként, így mindhárom versenyzőnknek tapsolhattunk a ceremónián.

A délelőtti izgalmak után jöhettek a nemzetközi versenyek.
Karai Levente címvédőként érkezett a junior EK-ra. Ennek megfelelően az úszás során már az élen haladt. Az időjárás ekkor ismét nem kímélte a mezőnyt, heves esőzés áztatta fel az amúgy is technikás, éles kanyarokkal tűzdelt kerékpáros pályát. Ennek esett áldozatul Levente is, aki ezúttal a szokásosnál nehezebben birkózott meg az elemekkel, és egészen a huszadik helyig csúszott vissza. Nem adta fel azonban a küzdelmet egy pillanatig sem, így hatalmas üldözésbe kezdett a futópályán. Folyamatosan előzte vetélytársait a befejező szám alatt. Végül a hetedik helyen futott át a célkapun.

A nap fő eseményén, a felnőtt Világkupán olimpikon versenyzőnkért, Faldum Gáborért szoríthattunk a 30 fős döntőben. Gábor az úszás után a két szökevényt követő nagy bolyban haladt. Miután a francia kollégáját maga mögött hagyó Dévay Márkot is „elkapta” a boly, Gábor már a közvetlen élmezőnyben kerekezett. Innen kényszerült kiállni egy sajnálatos defekt miatt a kerékcsere zónába. Ez negyven fölötti átlagtempónál behozhatatlan hátrányt jelent. Ezután már csak a tisztes helytállás lehetett Gábor célja a hazai közönség előtt. Becsülettel végigküzdötte a táv hátralévő részét és huszonkilencedikként zárt.

Elmondható tehát, hogy a forma meg van, már csak a szerencsével kell jobb viszonyba kerülnie a mogyisoknak a következő versenyre.

TISZAÚJVÁROS VILÁGKUPA, EURÓPA-KUPA, UTÁNPÓTLÁS GÁLA, 2019.07.13-14.Az elmúlt hétvégén rendezték Tiszaújvárosban a…

Közzétette: Mogyi SE – 2019. július 15., hétfő