Mogyis sikerek Tiszaújvárosban 2018.07.10.

Nagyszerű eredményekkel hívták fel magukra a figyelmet a Mogyi SE Baja versenyzői a Triatlon Nagyhéten Tiszaújvárosban.

Spoiler: Karai első, Czigány első, Faldum lefújva.

A magyarországi triatlon egyik legnagyobb eseményén vettek részt sportolóink. A többnapos rendezvénysorozat fő attrakciója az ITU Triatlon Világkupa, melynek előfutamait július 7-én, szombaton, döntőjét pedig vasárnap tartották.
Az előfutamokban két mogyis versenyző állt rajthoz. Faldum Gábor nagyot hajrázva a nyolcadik helyezést szerezte meg futamában, Király István pedig 13. lett. Ezzel Faldum kvalifikálta magát a másnapi döntőre.

A vasárnapi döntő előtt azonban számunkra két nagyon fontos eseményt is tartottak.
Az egyik a Magyar Utánpótlás Gála, a másik pedig az ETU Triatlon Junior Európa-kupa volt.

Az Utánpótlás Gálára az ország legjobb utánpótlás versenyzői kaptak meghívást. Itt négyen képviselték egyesületünket.
A legjobb eredményt Czigány Bánk érte el, aki izgalmas versenyben megnyerte a gyermek futamot. Ugyanebben a futamban 12. lett Virág Előd. A gyermek lányok között 11. helyezést szerzett Kollár Blanka. A serdülő lányok között Érczy Janka 10. lett. Mindannyian igazolták teljesítményükkel, hogy ott a helyük az országos élmezőnyben.

A Junior Európa-kupán pedig újabb aranyéremnek örülhettünk. Karai Levente tanári versenyzéssel utasította maga mögé (a nem csak európaiakból álló) népes, nemzetközi mezőnyt!

Ilyen felvezetés után, reménykedve vártuk Faldum Gábor világkupa futamát. Ezzel szemben az égiek máshogy rendelkeztek. Az úszás befejezését követően sem száradhattak meg ugyanis a versenyzők, mivel a kerékpározás megkezdésekor már elkezdett esni az eső. Miután pedig az esőzés jégesővé, az azzal érkező szél pedig viharossá vált, a versenybírók a futam lefújása mellett döntöttek. Gábor ekkor az élmezőnyben tekert. A végső sorrendről és az azzal együtt járó világkupa pontokról szóló hivatalos döntés, valamikor később…

Mogyis sikerek TiszaújvárosbanNagyszerű eredményekkel hívták fel magukra a figyelmet a Mogyi SE Baja versenyzői a…

Közzétette: Mogyi SE – 2018. július 10., kedd