Gálos Roland bronzérmet szerzett Spanyolországban

20150506-espana

A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE felnőtt elit válogatott versenyzője a dobogó harmadik fokára jutott a nemzetközi boksztornán Cartagenában.

20150503-espanaA magyar fiú 60 kg-os súlycsoportban képviselte hazánkat. Az első nap egy helyi válogatott, Salvador Jimenez Manueco ellen lépett ringbe. Annak ellenére hogy a spanyol nagy ovációval vonult be, Roland technikás bunyóval hatalmas verésben részesítette, így egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

A bajai fiú több mint egyéves kézsérülése rányomta bélyegét a következő mérkőzésére, amit egy norvég fiú, Bernard Agelo Torres ellen vívott. A sérülés miatti takarékos boksz sajnos végül nem lett elég, Gálos Roland megosztott pontozással szenvedett vereséget. Az ökölvívó rehabilitációja még mindig tart, jelenleg is keresik azt a kézspecialistát, aki rendbe tudja rakni.

Kétnapos pihenő után a Gálos testvérpár édesapjuk, Gálos Tamás és dr. Kovács László szövetségi kapitány vezetésével már készül a következő nagy versenyekre. A fiúk legközelebb Tatán, a fülöpszigeti válogatottal csapnak össze.

www.sugopart.hu

20150509-espana-1

20150509-espana-2

20150502-berlin